آرشیو بهمن ماه 1402

تجهيزات پزشكي

انواع سروو درایو در نمایندگی زیمنس

زیمنس یک برند مطرح آلمانی است که تامین کننده انواع تجهیزات برق و اتوماسیون صنعتی در بازار جهانی می باشد. در بازار داخلی نیز عمده محصولات این برند توسط واردکنندگان معتبر وارد و در بازار ایران عرضه می‌گردد. خرید از یک نمایندگی زیمنس معتبر ضامن حفظ کیفیت و طول عمر تجهیزات ارزشمند شما خواهد بود. در ادامه به ویژگی های یک نمایندگی معتبر زیمنیس می پردازیم.

با توجه به محبوبیت بالای Siemens در صنعت ایران، تقاضای بالا برای خرید محصولات این برند و دفتر مرکزی آن که در مونیخ واقع است، حضور یک نمایندگی رسمی و معتبر در ایران یک نیاز غیرقابل اجتناب است. نمایندگی زیمنس با داشتن مجوز رسمی و به‌صورت کاملاً قانونی، نقش یک واسطه را ایفا می‌کند و با واردات محصولات این برند شامل تجهیزات فشار ضعیف مانند کلید اتوماتیک زیمنس و کلید هوایی زیمنس، انواع تجهیزات اتوماسیون صنعتی مانند درایو، HMI و پی‌ال‌سی، محصولات فشار متوسط و لوازم جانبی زیمنس، نیاز بازار ایران به محصولات این برند را به‌طور تمام و کمال رفع می‌کند. همچنان که پیش‌تر به آن اشاره کردیم، دامنهٔ محصولات و تولیدات برند زیمنس بسیار گسترده است. از لوازم خانگی مانند اتو و اسپرسوساز گرفته تا تجهیزات صنعتی که موردنیاز کارخانه‌جات و صنعت ساخت‌وساز است. با این حال با توجه به شهرت بیشتر این برند در بازار صنعتی (دست‌ِکم در ایران)، غالباً انواع ایرانی محصولات اتوماسیون صنعتی و فشار ضعیف و متوسط این برند را تأمین می‌کنند. البته شایان ذکر است برای آن دسته از افرادی که به دنبال خرید لوازم خانگی زیمنس هستند، نمایندگی‌های اختصاصی هم برای عرضه و فروش لوازم خانگی Siemens در ایران وجود دارد.

ویژگی بارز این محصول درواقع خلاقیتی است که سازندگان زیمنس در طراحی و ساخت آن به خرج داده‌اند. لوگو Siemens ظاهر زیبایی دارد، خوش دست است، صفحه نمایش جدیدی داشته و از قابلیت اتصال به شبکه اترنت نیز پشتیبانی می‌کند. نسل جدید لوگو زیمنس دارای قابلیت ارتباط با شبکه موبایل، توانایی باز کردن سه برنامه در یک زمان و... است که در میان لوگوهای تولیدی پیش از آن، یک نوآوری محسوب می‌شود.
آنچه تا اینجا به شما معرفی کردیم تنها قطره کوچکی از دریای محصولاتی بود که یک نمایندگی زیمنس آن‌ها را به فروش می‌رساند. ازجمله دیگر محصولات نمایندگی زیمنس می‌توان به سافت استارت و انواع محصولات فشار ضعیف و فشار متوسط زیمنس اشاره کرد.

سرو درایو چیست ؟

 

سرو درایو زیمنس بخش مهمی از کنترل حرکت مدرن است و به طور گسترده در تجهیزات اتوماسیون مانند ربات های صنعتی و مراکز ماشینکاری CNC استفاده می شود. به طور خاص، درایوهای سروو که برای کنترل موتورهای سنکرون آهنربای دائم AC استفاده می شوند، به یک کانون تحقیقاتی تبدیل شده اند. 3 الگوریتم کنترل حلقه بسته-جریان، سرعت و موقعیت که بر اساس کنترل برداری معمولاً در طراحی درایوهای سروو AC استفاده می شود. اینکه آیا طراحی حلقه بسته سرعت در این الگوریتم معقول است یا نه، نقش کلیدی در سیستم کنترل کلی سروو، به ویژه عملکرد کنترل سرعت دارد. سروو درایو که با نام‌های سروو کنترلر و سروو تقویت‌ کننده نیز شناخته می‌شود، نوعی کنترل‌ کننده است که برای کنترل سروو موتورها استفاده می‌شود. عملکرد آن شبیه به مبدل های فرکانس است که روی موتورهای معمولی AC عمل می کنند و بخشی از سیستم سروو است. سروو درایو عمدتا در سیستم های موقعیت یابی با دقت بالا استفاده می شود. به طور کلی، سروو موتور با سه روش موقعیت، سرعت و گشتاور برای دستیابی به موقعیت یابی سیستم انتقال با دقت بالا کنترل می شود.

در حلقه بسته سرعت درایو سروو، دقت اندازه‌گیری سرعت در زمان واقعی روتور موتور برای بهبود ویژگی‌های دینامیکی و استاتیکی کنترل سرعت حلقه سرعت بسیار مهم است. به منظور یافتن تعادل بین دقت اندازه گیری و هزینه سیستم، یک رمزگذار فوتوالکتریک افزایشی به طور کلی به عنوان یک سنسور اندازه گیری سرعت استفاده می شود و روش رایج اندازه گیری سرعت مربوطه، اندازه گیری سرعت M/T است.

اگرچه روش اندازه‌گیری سرعت M/T دارای دقت اندازه‌گیری مشخص و دامنه اندازه‌گیری گسترده است، این روش دارای کاستی‌های ذاتی خود است، که عمدتاً شامل 1) حداقل یک پالس دیسک کد کامل باید در چرخه اندازه‌گیری سرعت شناسایی شود، که حداقل را محدود می‌کند. سرعت قابل اندازه گیری؛ 2) دو سوئیچ تایمر سیستم کنترلی که برای اندازه گیری سرعت استفاده می شود برای حفظ هماهنگ سازی دقیق دشوار است و دقت اندازه گیری سرعت را نمی توان در موارد اندازه گیری با تغییرات سرعت زیاد تضمین کرد. بنابراین، بهبود سرعت تعقیب و کنترل عملکرد درایو سروو با استفاده از طرح طراحی حلقه سرعت سنتی روش اندازه‌گیری سرعت دشوار است.

اصل کار سروو درایو

در حال حاضر، سروو درایوهای اصلی همه از یک پردازنده سیگنال دیجیتال (DSP) به عنوان هسته کنترل استفاده می کنند که می تواند الگوریتم های کنترلی پیچیده تری را تحقق بخشد. دستگاه های برق معمولاً از یک مدار طراحی شده با یک ماژول برق هوشمند (IPM) به عنوان هسته استفاده می کنند. مدار درایو در IPM یکپارچه شده است. دارای مدارهای تشخیص عیب و حفاظتی مانند اضافه ولتاژ، جریان اضافه، گرمای بیش از حد و کمبود ولتاژ در مدار راه اندازی برای کاهش ضربه به درایو در طول فرآیند راه اندازی. واحد پاور درایو ابتدا برق سه فاز ورودی یا برق اصلی را از طریق مدار یکسو کننده سه فاز پل کامل تصحیح می کند تا جریان مستقیم مربوطه را بدست آورد. پس از برق سه فاز اصلاح شده یا برق شهری، اینورتر ولتاژ PWM سینوسی سه فاز برای راه اندازی سروو موتور AC سنکرون آهنربای دائم سه فاز استفاده می شود. کل فرآیند واحد درایو قدرت را می توان به سادگی گفت که یک فرآیند AC-DC-AC است. مدار توپولوژی اصلی واحد یکسو کننده (AC-DC) یک مدار یکسو کننده کنترل نشده با پل کامل سه فاز است.

با کاربرد گسترده سیستم های سروو زیمنس، استفاده از درایوهای سروو، اشکال زدایی درایو سروو و تعمیر و نگهداری سروو درایوها، همگی مسائل فنی مهم برای درایوهای سروو امروزه هستند. بیشتر و بیشتر ارائه دهندگان خدمات فناوری کنترل صنعتی تحقیقات فنی عمیقی را در مورد درایوهای سروو انجام داده اند. سروو درایو بخش مهمی از کنترل حرکت مدرن هستند و به طور گسترده در تجهیزات اتوماسیون مانند روبات های صنعتی و مراکز ماشینکاری CNC استفاده می شوند. به طور خاص، درایوهای سروو که برای کنترل موتورهای سنکرون آهنربای دائم AC استفاده می شوند، به یک کانون تحقیقاتی در داخل و خارج از کشور تبدیل شده اند.

 

موارد مورد نیاز سیستم تغذیه سروو

 

  1. محدوده سرعت گسترده
  2. دقت موقعیت یابی بالا
  3. سختی انتقال کافی و پایداری در سرعت بالا
  4. پاسخ سریع، بدون بیش از حد

برای اطمینان از بهره وری و کیفیت پردازش، علاوه بر دقت موقعیت یابی بالاتر، ویژگی های پاسخ سریع خوب نیز مورد نیاز است. پاسخ سیگنال فرمان ردیابی باید سریع باشد زیرا سیستم CNC هنگام استارت و ترمز نیاز به جمع و تفریق دارد. شتاب به اندازه کافی بزرگ است تا زمان فرآیند انتقال سیستم تغذیه را کوتاه کند و خطای انتقال کانتور را کاهش دهد.

  1. سرعت کم و گشتاور زیاد، ظرفیت اضافه بار قوی

به طور کلی، سروو درایو بیش از 1.5 بار در چند دقیقه یا حتی نیم ساعت ظرفیت اضافه بار دارد و می تواند در مدت زمان کوتاهی 4 تا 6 بار بدون آسیب بارگذاری شود.

  1. قابلیت اطمینان بالا

سیستم فید درایو ماشین ابزار CNC باید دارای قابلیت اطمینان بالا، پایداری کار خوب، سازگاری محیطی قوی مانند دما، رطوبت و لرزش و توانایی ضد تداخل قوی باشد.

 

پارامترهای درایو سروو

 

موقعیت سود متناسب

  1. بهره متناسب تنظیم کننده حلقه موقعیت را تنظیم کنید.
  2. هر چه مقدار تنظیم بزرگتر باشد، بهره بیشتر و سفتی بیشتر است. تحت شرایط پالس فرمان فرکانس یکسان، تاخیر موقعیت کوچکتر خواهد بود.
  3. مقدار پارامتر با مدل خاص سیستم سروو و شرایط بار تعیین می شود.

سود فوروارد موقعیت

  1. افزایش پیشخور حلقه موقعیت را تنظیم کنید.
  2. هر چه مقدار تنظیم بزرگتر باشد، تاخیر موقعیت در هر پالس فرمان فرکانس کمتر است.
  3. افزایش پیشخور حلقه موقعیت بزرگ است و مشخصه پاسخ سرعت بالا سیستم کنترل بهبود یافته است، اما موقعیت سیستم را ناپایدار و مستعد نوسان می کند.
  4. هنگامی که ویژگی های پاسخ بالا مورد نیاز نیست، این پارامتر معمولاً روی 0 تنظیم می شود تا محدوده را نشان دهد: 0~100%.

سود متناسب با سرعت

  1. بهره متناسب تنظیم کننده سرعت را تنظیم کنید.
  2. هر چه مقدار تنظیم بزرگتر باشد، بهره بیشتر و سفتی بیشتر است. مقدار پارامتر با توجه به مدل خاص سیستم درایو سروو و مقدار بار تعیین می شود. به طور کلی، هر چه اینرسی بار بیشتر باشد، مقدار تنظیم شده بیشتر است.
  3. در شرایطی که سیستم نوسان نمی کند، سعی کنید مقدار بزرگتری را تعیین کنید.

 

سروو درایو چیست (Servo Drive ) :


 

سیستم های سروو درایو هم برای موتورها DC کاربرد دارند و هم برای AC اما در صنعت سروو موتورهای اولیه عموما به صورت DC بودند.

زیرا سالهای بسیاری کنترل جریان بالا از طریق SCR ها انجام می شد.

هنگامی که ترانزیستورها توانائی کنترل جریان بالا و تبدیل آن به فرکانس بیشتر را یافتند سروو موتورهای AC رواج بیشتری یافتند.
سروو موتورهای اولیه خصوصا برای طراحی تقویت کننده های خودکنترل در اتوماسیون صنعتی مورد استفاده قرار گرفتند.
امروزه می توان دسته ای از این موتورها را برای تقویت کننده های خودکنترل یا کنترل گر با فرکانس متغیر طراحی کرد.
(بدین معنی که موتور می تواند در سیستم خودکنترل و نیز در سیستم فرکانس متغیر کاربردهای متفاوتی داشته باشد)

این تغییرات شامل موارد زیر است: ( servo drive )

توانایی کاربرد در محدوده ای از سرعت بدون گرمایش،توانایی کاربرد در سرعت صفر و به همراه گشتاور مناسب برای نگهداری بار در محل،توانائی کاربرد در سرعت بسیار کم در مدت طولانی بدون گرمایش.
موتورهای قدیمی تر پنکه خنک کننده داشتند که مستقیما به محور متصل بود هنگامی که موتور با سرعت پائین کار می کرد. پنکه نمی توانست کار خنک کردن را انجام دهد.اما موتورهای جدیدتر پنکه جداگانه دارند که نصب می شوند و امکان بهترین نتیجه خنک کردن را بوجود می اورد.

منبع ولتاژ ثابتی این پنکه را تغذیه می کند بطوریکه حداکثر RPM در هر لحظه به سرعت سروموتور بستگی ندارد.یک نوع مفید موتورها در سیستم خود کنترل نوع مغناطیسی دائم است و ولتاژ موتور آن می تواند ACیاDC باشد.این نوع موتور با سایر انواع قبلی مشابه است .سرعـت پاسخ گویی سرووموتورها به سیگنال خطا سریع میباشد.تفاوت اصلی سروو موتورها با موتورهای معمولی در خواندن فیدبک خروجی است.
بدین معنی که سروو درایو ها را سیستم کنترل حلقه بسته (loop Close ) و الکترو موتورها سیستم کنترل حلقه باز (loop Open) مینامند.
یک سیستم کنترلی فیدبک دار،سیـستم کنـترلی است که به نگهـ داشتن یک رابطه مفروض بین یک کمیت کنـترل شده و یک کمیـت مرجع،با مقایسه توابع آنها و اسـتفاده از اختلاف به عنوان وسیله کنترل منجر می شود.
سیستم کنـترلی فیدبک الکتریکی،عموما برای کار به انرژی الکتـریکی تکیه می کند.

 

مشخصـات مهمی که معمولا برای چنین کنترلی مورد نیاز است عبارتند از: ( servo drive )

 

  1. پاسخ سریع
  2. دقت بالا
  3. کنترل بدون مراقبت
  4. کارکرد از راه دور

سروو موتورها قابلیت چرخش از زاویه صفر تا ۳۶۰ درجه را دارند.
برای چرخش سروو باید یک پالس بر روی پایه وسط اعمال کرد.
این پالس باید دارای فرکانس خاصی ( معمولا ۵۰ تا ۱۰۰ هرتز ) و عرض پالس مثبت آن باید بین یک تا ۲ میلی ثانیه باشد .
زمانی که عرض این پالس یک میلی ثانیه است موتور کاملا به سمت چپ می رود و هنگامیکه ۲ میلی ثانیه است موتور کاملا به سمت راست می چرخد و در حالتیکه ۱٫۵ میلی ثانیه است موتور در حالت وسط قفل می شود.

مزایای سروو موتورها در صنعت و دلیل استفاده روزافزون آنها در اتوماسیون صنعتی شامل موارد زیر است : servo drive

  1. روتورهای قفس سنجابی ساده هستند و در مقایسه با سیم پیچی آرمیچر ماشینها از نظر ساختاری ، محکمتر هستند.
  2. سروو موتورهای دارای جاروبک برای کموتاسیـون نیستنـد و نیاز به تعمیر ونگهداری دائم ندارند.
  3. هیچ عایقی در اطراف هادی آرمیچر آنچنان که در موتور وجود دارد نیست پـس آرمیـچر می تواند بسیار بهتر گرما را پخش کند.
  4. بدلیل اینکه آرمیـچر،سیـم پیچی های عایـق دار پیچـیده ای ندارد،قطر آن می توانـد برای کاهش اینرسی روتور بسیار کاهش یابد
  5. این امر به جلوگیری از اور شوت در مکـانیسم سـرو کمک می کند .